понеділок, 22 серпня 2016 р.

25 щаблів до незалежності



З нагоди 25-ї річниці Незалежності України 19 серпня на дитячому майданчику в парку села Пришиб відбувся патріотичний квест для молодих сімей з дітьми молодшого шкільного віку. Участь у грі взяли п'ять сімейних екіпажів.



На початку гри всі вони відшукали заздалегідь заховані кольорові жетони з номерами завдань. 


Кожен з п'яти кольорів означав одну з локацій:
Рожевий - "Славна локація", де гравцям необхідно було визначити, кому з видатних діячів минулого України, борців за її незалежність належить афоризм про Україну.
Підказками служили таблиці з портретами діячів, ілюстраціями про їх діяльність та короткими біографічними довідками. Всі без винятку учасники після нетривалих міркувань успішно впорались із цим завданням.

На локації "Символічна" учасникам довелось пригадати національні українські символи та розгадати ребси.

Локація "Козацька" вимагала від учасників спритності і злагодженості під час подолання смуги перешкод.

На локації "Поетична" гравці вправлялись у написанні патріотичних віршів, вправно добираючи пропущені у тексті слова.

Виконання завдань локації "Туристична" вимагало кмітливості та знань про визначні місця України, її історичні та культурні пам'ятки. Зображені на фото об'єкти слід було локалізувати на карті України.

За кожне успішно виконане завдання команди отримували фрагмент патріотичного пазла. Склавши зображення, учасники отримували право на приз.

Та відшукати приз переможці гри мусили самостійно за допомогою карти, де було позначено місце "скарбу".


Першим пройшов всі випробування екіпаж під назвою "Орел", та без подарунків не залишився ніхто. Заохочувальні призи отримали і помічники, органзатори заходу.
Та головний підсумок гри - позитивні емоції, зміцнення родинних зв'язків, набуті знання про Україну, розвиток творчих здібностей учасників і виховання патріотизму.


Методичну розробку заходу можна переглянути ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар