середу, 16 листопада 2016 р.

День пам'яті жертв голодоморів


Кожного року у четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв голодоморів. Тема історичної пам'яті із кривавими сторінками надзвичайно болюча для живих свідків тих подій і для усіх, хто дізнався правду про штучний голод.

  Про це складно говорити, про це страшно чути. Але знаючи правду про наше минуле, ми краще пізнаємо себе, глибше розуміємо нинішні проблеми і запам’ятовуємо уроки історії, яка не повинні повторитися знову. Ми запрошуємо  усіх небайдужих провести цей особливо щемливий вечір разом, щоб поспілкуватися і запалити свою свічку пам’яті, яку кожен понесе додому разом із знаннями і пересторогами.

Напередодні Дня пам’яті жертв голодомору – 25 листопада, зранку у Пришибській школі розпочнуться заходи з вшанування пам'яті жертв голоду  для учнів школи (ознайомлення з тематичною виставкою у шкільній бібліотеці, з експозицією шкільного історичного музею, проведення Лінійки Пам'яті та відеоуроків),  о 13:30  у Пришибському Центрі культури та дозвілля відбудеться відкрита лекція про голодомор  Оксани Івахненко  із можливістю поставити запитання. О 14:00 школярі та дорослі жителі села вшанують померлих, запаливши свічки пам'яті біля  пам'ятних знаків у селах Пришибської сільської ради, а також відвідають Кобелячківський сільський музей.
Традиційно під час акції збиратимуться кошти – цього разу на підтримку Кремінської школи-інтернату у виготовленні "авторських" ляльок-мотанок в якості оберегів для бійців, які захищають суверенітет і цілісність нашої держави в зоні проведення антитеростичної операції.




Немає коментарів:

Дописати коментар