понеділок, 27 березня 2017 р.

Як говорити з дітьми про смертельні ігри

УВАГА! Шановні батьки та педагоги! Віднедавна в мережі Інтернет набуває поширення інформація щодо участі дітей у грі “Синий кит”, ” Тихий дом”, участь у якій призводить до суїциду.
Спілкування із підлітками  доводить, що дітям відомо про цю гру, вони нею цікавляться, дехто пробував долучитися до закритої спільноти.
З метою попередження участі дітей у таких іграх, спільнотах та профілактики самогубств батькам та педагогам слід звернути увагу на те, чи є діти учасниками цих груп в соціальній мережі “ВКонтакте” , чи розміщують на своїх сторінках нищезазначену інформацію, а також зверніть увагу, чи немає ушкоджень на руках у підлітків у вигляді порізів.
У разі наявності таких фактів не залишайтеся байдужими, а допоможіть дітям.
Звертайтеся до психологів, поліцейських чи просто розмовляйте з дітьми”. Перегляньте самі та запропонуйте дитині переглянути відео Розмова з психологом
Крім цього, варто додати, що до України дісталася ще й смертельна гра “Біжи або помри”, яка стрімко поширюється серед підлітків.
Суть гри полягає в тому, щоб на мобільний телефон зняти, як гравці перебігають дорогу якомога ближче до транспортного засобу, який рухається. Звичайно, якщо дитина не впорається із завданням, то може серйозно травмуватись або і загинути. Тому зараз дуже важливо проводити з дітьми роз’яснювальну роботу та правильно попереджувати про небезпеку та можливі наслідки.

Немає коментарів:

Дописати коментар