четвер, 9 березня 2017 р.

100 років Української революції

23 березня для учнівської молоді та усіх бажаючих, преставників різних поколінь,  у Пришибському Центрі культури та дозвілля відбувся урочистий захід з нагоди відзначення 100-річчя початку Української революції на тему "Українська революція. 100 років боротьби".

Присутні здійснили захоплюючу уявну подорож у часі, познайовшись із маловідомими сторінками історії боротьби за українську незалежну державу від козацької доби до наших днів.

 Організатори дійства використали найрізноманітніші засоби, щоб ця подорож виявилась захоплюючою та корисною: поетичне слово, історичні документи та світлини, театралізацію, фрагменти документальних і художніх фільмів, історичну та сучасну пісню,  краєзнавчі матеріали, що висвітлюють участь земляків у боротьбі за незалежність України на різних її етапах (періоду діяльності Української Центральної Ради та Гетьманату Павла Скоропадського, українських січових стрільців та повстанців Холодного Яру, вояків Української повстанської армії та учасників дисидентського руху, а також учасників Революції Гідності та нинішньої українсько-російської війни на Сході України. Вшанували пам'ять загиблих у цій боротьбі хвилиною мовчання.

"Зазирнули у майбутнє" української держави завдяки появі на святі "Незнайомця із майбутнього".

Всі присутні отримали на згадку про захід сувенірні ручки з написом "Українській революції
100".



Із заключним словом на святі виступили директор Пришибської школи Лідія Полобок та начальник Відділу освіти, культури, спорту та туризму Юрій Баштовой.


2 березня у Полтавському національному педагогічному університеті ім. В.Г. Короленка  відбувся науково-методичний семінар для педагогів та учнів шкіл області на тему  "Українська національна революція 1917-1921 років крізь призму сучасності (до 100-річчя події)". Серед організаторів заходу були також Департамент освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського.
Дослідник національно-визвольних рухів ХХ століття на Полтавщині Віктор Ревегук презентував свою нову книгу.



Освітян Пришибської громади на семінарі преставляла Оксана Івахненко, учитель історії Пришибської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Немає коментарів:

Дописати коментар