середу, 13 грудня 2017 р.

Корпус миру - громаді

Віднедавна Пришибська громада гостинно приймає на своїй землі волонтерку американської неурядової організації - Корпусу миру, чарівну юну американку Кристину Лопез. 
Корпус миру США є американською урядовою організацією, що вже понад 50 років скеровує волонтерів для рееалізації програм у сферах освіти, бізнесу, захисту навколишнього середовища, сільського господарства та охорони здоров'я у понад 130 країнах світу. Така співпраця допомагає громадам та волонтерам краще пізнати одне одного, обмінятись інформацією про культуру, мову та побут, зблизити країни, залучені до співпраці.
Як відомо, волонтерські проекти цієї організації спрямовані на громадянську освіту, заохочення здорового способу життя, профілактику ВІЛ, лідерські тренінги для молоді. Починаючи з 1992 року Україну відвідали більше 3 тисяч добровольців.
Протягом кількох тижнів свого перебування в громаді волонтерка встигла налагодити спілкування з учнями та педагогами місцевої школи, взяти участь у правовому тренінгу з нагоди Міжнародного Дня Прав людини, побувати на занятті гуртка "Музейна справа" у шкільному музеї, а також розпочала заняття з вивчення англійської мови із учнівською молоддю та жителями села.
 Попереду - безліч цікавих зустрічей та важливих справ. 
Цілями проекту Молодіжного розвитку Корпусу миру у відповідності до потреб Пришибської громади є насамперед підготовка учнівської молоді до самостійності та професійного життя, а також розвиток життєвих навичок пов'язаних з фізичним та емоційним здоров'ям та виховання активної громадянської позиції. 
Очікується, що досвід роботи над проектом допоможе громаді створити кращі умови для дітей та молоді у становленні їх як здорових, активних та відповідальних громадян, що стане запорукою їхньої повноцінної участі у соціальному та економічному житті сучасної України.
.

Немає коментарів:

Дописати коментар