пʼятницю, 5 січня 2018 р.

Вивчаємо та впроваджуємо досвід сусідів



 Голова Пришибськоїї громади протягом 9-16 грудня 2017 року в складі делегації  з Полтавщини відвідала Польщу задля вивчення досвіду реформування освітньої галузі в ході децентралізації. Поїздку організовано Solidarity Fund PL зафінансової підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та експертноїпідтримки SALAR / SKL International / Support to Decentralization in UkraineProject.



Про трансофрмацію системи освіти Польщі та освітні цілі нової реформи вдалося детально дізнатися під час відвідин   органів управління освіти, регіонального центру розвитку освіти, навчальних комплексів, початкових шкіл, психолого-педагогічної консультації, позашкільного закладу польських скаутів, ґмінної бібліотеки, будинку культури, музеїв.
"Кожен заклад, який вдалося відвідати, має свої особливості, цікаві підходи до освітнього процесу та позитивні практики, які варто вивчати та впроваджувати. За цим стоїть потужна команда професіоналів у складі: далекоглядного керівника-лідера, здатного згуртувати учасників освітнього процесу та вмотивовані, конкурентоздатні педагоги-інноватори. Як результат – здорова, щаслива, успішна особистість, професіонал та повноправний громадянин держави." - поділилась Марина Єщенко, методист ПОІППО

Немає коментарів:

Дописати коментар