пʼятницю, 5 січня 2018 р.

Навчальний політ над Нідерландами

Нова навчальна програма «Ефективна система фінансування шкіл об'єднаними громадами в умовах децентралізації» за проектом "Навчальні програми професійного зростання" АМР США проходила у Роттердамі, Нідерланди з 12 по 19 листопада 2017 р.

У скаладі групи з поміж 10 учасників, що представляли різні регіони та різні рівні освіти України була й Городянко Валентина Іванівна, Пришибський сільський голова, Виконавчий комітет Пришибської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області.
Учасники здобули знання відносно створення ефективної моделі фінансування шкіл об’єднаними громадами, покращення якості освіти, забезпечення рівного доступу до освіти та більш ефективного використання ресурсів.
Під час зустрічі учасники відшукали та  обговорили загальні проблеми та приклади їх покрокового вирішення на місцях. Особливу зацікавленість  викликала проблама фінансування малих шкіл у Нідерландах, їх рентабельність та питання виживання, а також питання системи публічно-громадського управління, планування бюджету закладів освіти, контроль ефективності, рівень та розподіл повноважень між закладом та різними рівнями органів управління.
 
Під час поїздки кожен мав змогу  отримати відповіді на більшість практичних запитань.

Немає коментарів:

Дописати коментар