четвер, 8 лютого 2018 р.

Освітні реформи у об'єднаних територіальних громадах



8 лютого в  рамках проведення ІІ розширеного засідання навчально-консультативної робочої групи Координаційної ради з підтримки та розвитку об’єднаних територіальних громад Полтавської області з напрямку «Удосконалення мережі освітніх закладів» на тему «Полтавська платформа інноваційних практик створення сучасного освітнього середовища в об’єднаних територіальних громадах»




на базі закладів освіти та культури Пришибської сільської ради (ОТГ) проходив семінар-практикум «Інноваційні підходи до удосконалення механізму реалізації освітніх реформ в об’єднаних територіальних громадах в умовах децентралізації».


Модератором заходу був головний спеціаліст відділу закладів інтернатного типу позашкільної та виховної роботи освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації Департаменту  Сергій Рибалко.










Учасники семінару побували з екскурсією у закладах освіти Пришибської громади: в дошкільному  навчальному закладі «Чебурашка»  та в Пришибській ЗОШ І-ІІІ ступенів, оглянули виставку робіт учасників проекту соціальної дії «Школа майстрів».




Зі словами вітання до учасників семінару звернулась голова Пришибської ОТГ Валентина Городянко. 






Під час наради ішлося зокрема про розвиток позашкільної освіти в умовах децентралізації (Сергій Рибалко, головний спеціаліст відділу закладів інтернатного типу позашкільної та виховної роботи освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації Департаменту), 




про види освітніх послуг в контексті   імплементації Закону України «Про освіту» (Марина Єщенко, методист Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського) та 



























про використання найкращих міжнародних практик освіти (Валентина Городянко, голова Пришибської ОТГ).




На завершення семінару учасники підбили підсумки та прийняли резолюцію. 

4 коментарі:

  1. До встречи 8 февраля с представителями учебно-консультативной рабочей группы координационного совета готовились дети Пришибской ЗОШ танцевальный коллектив Фаворит .Подготовили им танцевальный номер ,который занял бы всего 5 минут их времени.Готовились две недели,приезжали поздно домой учили уроки.В этот день детки очень переживали ,не поехали домой после школы ,ждали 4 часа.Какими нужно быть представителями учебных заведений и отказать детям сказать:"не устраивайте балаган ".Если наши дети это балаган,то какое они хотят построить будущее для наших детей .Все только и думают как набить свои карманы ,а дети никому не нужны. И зачем устраивать показуху. И почему не стали на защиту наших детей директор школы Полобок .Л.В. и начальник отдела образования спорта и туризма Баштавой Ю.П .где они были в этот момент.

    ВідповістиВидалити
  2. Як анонім аноніму - цілком слушні зауваження, хоча й трохи "мимо каси". І директор школи і начальник відділу освіти і сільський голова зробили все можливе, щоб гості побували принаймні у закладах освіти. Хіба збудуємо Нову Українську школу без самої школи? І чого варта та школа без власне школярів? Представники громад, що приїхали на нараду також були зацікавлені в тому, щоб максимально познайомитись із досвідом нашої громади як одної з найбільш успішних на Полтавщині. Саме тому ця нарада й проходила в нашій громаді. Та організатори наради вирішили по-іншому. І, мабуть, мали на те свої вагомі підстави, відомі лише їм.

    ВідповістиВидалити
  3. Якщо Ви вказуєте прізвища інших людей, чому не називаєте себе? Прийдіть і відкрито скажіть про прорахунки. Ми робимо одну загальну справу і працюємо на позитив? Принаймі закладаємо і хочемо, щоб так було. А помиляються всі. За кулісами таких заходів залишається безліч речей про які іноді не те що говорити, а й згадувати не хочеться. Наші діти талановиті і про це було сказано у процесі наради. А Ви чомусь хочете підкреслити тільки негатив. Чому? Попереду ціле життя і безліч виступів для наших дітей на зустрічах ще вищого рівня.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оксана Івахненко15 лютого 2018 р. о 04:34

      Дякую усім, хто щиро та відверто висловлює свою позицію на сторінках блогу. Коментуйте активніше всі дописи, пишіть про те, що вас хвилює. Це краще, аніж мовчазна байдужість!

      Видалити