понеділок, 23 квітня 2018 р.

Туристичні принади Пришибської громади

 19 та 20 квітня у селі Недогарки Кременчуцького району проходив семінар з питань розвитку зеленого туризму у громадах району, зокрема - впровадження кластеру Зеленого Туризму, за участю представників об'єднаних територіальних громад та Білецьківської сільської ради

Пришибську ОТГ представляли начальник відділу освіти, культури, спорту та туризму виконкому Пришибської сільської ради Юрій Баштовой, начальник відділу інфраструктури Анжела Марчук, фахівець з питань охорони праці Юрій Колісник та учительісторії Пришибської ЗОШ І-ІІІ ступенів, керівник шкільного музею Оксана Івахненко.
 Семінар у форматі воркшопу проводив тренер Олександр Коваль. Він презентував кращі практики зеленого туризму. Модератором зустрічі виступив Радник програми U-LEAD з Україною Анатолій Безпалюк.
 Працюючи в групах учасники активно обмінювались досвідом роботи у кластері, зацікавлено оцінювали наявні в громаді ресурси для розвитку зеленого туризму, 
 впевнено розробляли ідеї для створення туристичної програми на базі громад, бурхливо обговорювали шляхи залучення у громаду туристів. 
 Вони зважено обмірковували, як громада може стати більш привабливою для туристів, які регіональні  продукти може запропонувати, де знайти і як залучити ключових партнерів.
Результатом зустрічі стала розробка і презентація дорожньої карти розвитку зеленого туризму у регіоні на основі аналізу перспектив формування туристичних потоків, створення турів і програм, розвитку інфраструктури для туризму та формування туристичної привабливості ОТГ.

Немає коментарів:

Дописати коментар