вівторок, 6 лютого 2018 р.

Бути творцями історії


3 лютого Організація українських націоналістів (ОУН) відзначає своє 89-річчя. У цей день 1929 року, у столиці Австрії була створена Організація українських націоналістів — політичний рух, що ставив собі за мету встановлення незалежної Української держави.
Лідером українських націоналістів (ОУН) було обрано Євгена Коновальця.

9 квітня 2015 року Верховна Рада України прийняла закон «Про правовий статус борців за незалежність України» авторства Юрія Шухевича, в якому зазначено перелік організацій, які визнаються такими, що боролися за незалежність України, серед них є Організація українських націоналістів та Українська повстанська армія.
 «Маючи за мету відновлення, впорядкування, оборону та поширення Незалежної Соборної української Національної Держави, українські націоналісти змагатимуться до зібрання творчих сил унутрі нації та до зміцнення її відпорності назовні. Тільки повне усунення всіх окупантів з українських земель відкриє можливості для широкого розвитку української нації в межах власної держави», – зазначалося у відозві установчого конгресу ОУН.

Вшанувати борців за незалежність України вирішили учні та педагоги Пришибської школи. Всі охочі мали змогу сфотографуватись із червоно-чорним прапором у шкільному музеї.

Немає коментарів:

Дописати коментар