четвер, 17 листопада 2016 р.

Підручники за новою програмою - школярам


Начальник ВОКСТ ВК Пришибської СР Жанна Савута із авторами піручників, що співпрацюють з видавницвом "Ранок" (Ліворуч - Стадник Олександр Григорович, доцент кафедри географії в Харківському національному педагогічному університеті ім. Г. С. Сковороди, кандидат педагогічних наук, вчитель географії вищої категорії у ЗОШ, викладач у Харківській академії неперервної освіти. Автор багатьох навчальних посібників, що отримали гриф Міністерства освіти і науки України, в тому числі - підручників та навчально-методичних посібників з географії)

Кілька років поспіль школи потерпають від несвоєчасного отримання підручників за новою програмою. Минулого навчального року учні 4-х та 7-х класів були забезпечені новими підручниками лише на 50%. Їх надрукували видавництва за державний кошт. До того ж надхоили вони до навчальних закладів зі значним запізненням.
Для стовідсоткового забезпечення учнів підручниками в громаді були виділені кошти в повному обсязі, незважаючи на суттєве підвищення цін на них видавництвами. До того ж видавництва не виявляли особливого ентузіазму у співпраці з громадами з огляду на те, що замовлення від громад невеликі за обсягом.
Незважаючи на це вихід із ситуації валося знайти через укладення договору з полтавським  магазином "Навчальна книга", який має давні та надійні зв'язки із видавництвами. Тож на початок нового 2016-2017 навчального року учні 4, 7 та 8 не лише отримали практично всі необхідні підручники, але й частина підручників "осіли" у шкільній бібліотеці, аже кількість учнів у класах є різною, а термін використання підручників - 5 років. Тож підручники були придбані з урахуванням того, що потреба в підручниках може збільшуватись. Не залишились без нових підручників також вчителі, що викладають базові дисципліни за новою програмою.
До того ж у вчителів школи була можливість взяти участь у конкурсному віборі піручників з поміж багатьох авторів на РЕПОЗИТАРІЇ НАВЧАЛЬНОГО  КОНТЕНТУ, попередньо ознайомившись із  макетами підручників, а також поспілкувавшись з деякими авторами підручників під час особистих зустрічей.

Немає коментарів:

Дописати коментар