понеділок, 20 травня 2019 р.

Диво у стилі ЕКО

На обласний конкурс екологічних громадських ініціатив  направлений проект благоустрою  пришкільної території. Сучасний ландшафтний дизайн, оригінальні ідеї облаштування шкільного подвір'я, природний бар'єр від загрози техногенного забруднення, романтична алея з лавами, зелений клас та еко-стежка із дослідницькими зонами і навіть - власний розарій  - усе це знайшло своє втілення у проекті під назвою "Школа у стилі ЕКО". Втілення ідей планується на засадах співфінансування з обласного та місцевого бюджетів, а також із залученням коштів благодійників.




Проект започаткований з метою урівноваження екологічної ситуації, оскільки Пришибська ЗОШ розташована поблизу зони діяльності двох гірничозбагачувальних комбінатів, Полтавського та Єристівського. Згідно плану до  виконнання проекту залучена потужна ініціативна группа. Виконано роботи по підготовці території до реалізації проекту та розроблено ландшафтний дизайнпроект(безкоштовно). У результаті реалізації проекту ми отримаємо: 
- озеленення території навчального  закладу та покращення стану повітря; 
- зниження рівня захворюваності серед учнів та мешканців ОТГ;
- забезпечення змістовної зайнятості учнів школи та жителів громади у вільний час;
- залучення учасників проекту до вивчення основ ландшафтного дизайну;
- створення екологічної стежки;підвищення екологічної  культури учнів навчального закладу  та мешканців ОТГ.

Необхідність створення та реалізації проекту назріла , оскільки місцевість у якій живуть і навчаються учні Пришибської ЗОШ І-ІІІ ступенів та члени громади, розташована поблизу (5км) Полтавського та Єристівського гірничозбагачувальних комбінатів. Видобування та переробка залізної руди,  навіть при умові створення комбінатами екологічно безпечних умов існування виробництва, накладає відбиток на екосистему. Тому з метою підсилення безпечних умов існування для оточуючих слід було розробити та реалізувати даний проект.

Мета проекту:
-  сприяти розвитку належних умов існування екосистеми;
- створити у громаді естетичі умови співіснування; 
- виховувати розумне та дбайливе ставлення до охорони довкілля; 
- формувати екологічне мислення громадян у сфері охорони навколишнього середовища; 
- залучити до участі в проекті учнів, батьків, членів громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар