понеділок, 10 липня 2023 р.

Юні митці на сторожі прав дитини

 


15 червня оголошені підсумки XVІ Всеукраїнського конкурсу шкільних малюнків «Мої права: разом до перемоги» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Цьогоріч Конкурс був спрямований на привернення уваги до порушених прав українських дітей, що постраждали від російської широкомасштабної збройної агресії проти України.
В цьому році було подано 11706 конкурсних робіт від 10656 конкурсанта. Серед поданих робіт 59 % склали роботи дітей до 10 років, 33 % – роботи дітей від 11 до 14 років та 8 % – роботи дітей від 15 до 18 років. Було подано 74 % від міської учнівської молоді та 26 % від дітей, що проживають у сільській місцевості. Понад 7000 робіт надійшло від дітей, що зазнали переміщення (це і внутрішньо переміщені особи, і які були вимушені виїхати в інші країни).
Лідерами по кількості надісланих конкурсних робіт стали: Харківщина, Херсонщина, Київщина, Донеччина, Закарпаття, Миколаївщина, Дніпропетровщина, Вінниччина. Серед інших держав, найбільша кількість робіт надійшла з: Польщі, Чехії, Німеччини.

Серед учасників конкурсу вперше були й  троє талановитих учнів ліцею "ЛІДЕР", вихованці гуртка "Юний художник" під керівництвом досвідченого педагога Ганни Пахомівни Диби. Вчі вони отримали подяки від оргкомітету конкурсу.















 Конкурс підтримали: Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерство юстиції України, Міністерство молоді та спорту України, Міністерство культури та інформаційної політики, Міністерство освіти і науки України України, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство закордонних справ України, Національна поліція України, Національна соціальна сервісна служба України, обласні та місцеві державні адміністрації, та інші.



Немає коментарів:

Дописати коментар