четвер, 11 травня 2017 р.

Пам'ять обпікає серця


8 та 9 травня  в громаді відбулись урочистості з нагоди Дня Пам'яті та Примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.




Перед концертною програмою жителі та  гості громади переглянули презентацію "Вони загинули за нас" з фотографіями із шкільного музею загиблих під час війни односельців та захисників села, яку підготували вихованці гуртка "Музейна справа". Керівник гуртка, Оксана Івахненко, учитель історії  місцевої школи познайомила присутніх з роботою колективу школи по вшануванню учасників боротьби за незалежність та територіальну цілісність країни, наголосивши, що до 250 тисяч українців воювали в лавах різних армій Об'єднаних Націй, зокрема - близько 100 тис. повстанців УПА, єдиної арміїї, створеної самими українцями для боротьби проти нацистського та радянського окупаційних режимів.

Після виступу присутні долучились до загальноєвропейської акції Перша хвилина миру", вшанували всіх загиблих хвилиною мовчання.


Вітальне слово сільського голови - Валентини  Городянко.
 Воїни АТО поклали квіти до Братської могили села Пришиб.
Виступи учасників колективів художньої самодіяльності Пришибського ЦКД були як ніколи хвилюючими.
 Дебют Владислава Коханівського.
 "Яблучко" у виконанні наймолодших танцівників.







До концертної  програми включили також українські повстанські пісні "Йшли селом партизани", "Я сьогодні від вас від'їжджаю", та сучасну пісню "Перемога" на слова Юрія Рибчинського. 

"Де була б ти сьогодні Європа?
Де була б ти якби не вони?"
 Запалення вогню біля Братської могили міста ГорішніПлавні.

Доставка вогню до Братських могил у селах Пришибської громади у супроводі почесного ескорту мотоциклістів

 По закінченню програми  всі без винятку зустрічали символічний вогонь. Традиційно легкоатлети громади у супроводі ескорту мотоциклістів принесли вогонь до трьох Братських могил сіл громади (Єристівка, Кобелячок та Пришиб) від Братської могили, що в  місті Горішні Плавні.




Після запалення Вічного вогню всіх бажаючих частували Солдатською кашею та запрошували на вечір воєнної пісні.
 Вранці 9 травня біля Братських могил пройшли традиційні мітинги. Зачитання Книгу Вічної Слави. Покладання квітів до підніжжя обелісків.



 Онука та її бабуся.


 До Народного історичного музею села Кобелячок завітали гості.


 Акція "Маки пам'яті" у Кобелячківському СБК.


Немає коментарів:

Дописати коментар