понеділок, 29 жовтня 2018 р.

Відкриваємо світ



З 12 по 17 жовтня за ініціативи громадської організації "Відкритий світ молоді" та за підтримки Посольства Угорщини в Україні у м. Тапольця (Угорщина) проходив міжнародний міжвідомчий семінар "Сучасні стратегії у профілактиці дитячого і сімейного неблагополуччя".

Поміж 100 учасниів семінару - фахівці центрів соціальних служб, служб у справах дітей, працівники закладів системи освіти, охорони здоров'я з різних областей України, що зацікавлені у розв'язанні проблем профілактики соціально-психологічного неблагополуччя.



Мета семінару - ознайомлення з ефективними міжнародними практиками соціально-медико-педагогічної сфери у подоланні неблагополуччя сімей з дітьми, як актуальної проблеми сучасності. 


На семінарі була представлена міждисциплінарна модель профілактики сімейного неблагополуччя та умови ефективності її реалізації, а також антикризові стратегії у профілактиці сімейного неблагополуччя.
Учасники семінару мали змогу обговорити відкриті й приховані форми сімейного неблагополуччя, типологію сучасної неблагополучної сім’ї та особливості розвитку дитини у неблагополучній сім’ї. Вони дізнались про негативний вплив плив типу сімейного неблагополуччя на розвиток особистості дитини, змістовні аспекти первинної і вторинної профілактики дитячого і сімейного неблагополуччя.
Перед учасниками семінару виступили 
Добо Золтан – мер міста Тапольця (регіон Веспрем, Угорщина)

Юнаш Кінга – спеціаліст відділу у справах сім’ї і дітей управління поліції міста Тапольця (регіон Веспрем, Угорщина)

Гладкова Олена – керівник експертної групи з питань інтегрованих соціальних послуг сім’ї Директорату соціальних послуг та інтеграції Міністерства соціальної політики України (Київ, Україна) 
Андраш Секей – головний науковий співробітник Інституту поведінкових наук Міністерства людських ресурсів Угорщини (Будапешт, Угорщина)
Лещенко Олена – доцент  кафедри соціальної педагогіки  Запорізького національного університету (Запоріжжя, Україна)
Веренич Вікторія – національний тренер з питань надання медико-соціальних послуг підліткам та молоді (Київ, Україна)


За підсумками роботи семінару усі учасники отримали свідоцтва встановленого зразка.

На прощання з Угорщиною учасники семінару відвідали Площу Героїв у Будапешті. Фотографування не обійшлось без традиційного українського вітання "Слава Україні! Героям слава!!" та колективного виконання Деравного Гімну України. Угорські та іноземні туристи, що у цей час прогулювались площею, з подивом вслухались у слова, що здіймались до хмар - "Ще не вмерла України ні слава, ні воля!"


Немає коментарів:

Дописати коментар