пʼятницю, 1 лютого 2019 р.

Сумщина вивчає досвід медичних інновацій у Пришибській ОТГ


    29-31 січня 2019 р. Полтавський та Сумський Центри розвитку місцевого самоврядування провели навчальний візит «Інноваційні інструменти в процесі організації надання сучасних послуг телемедицини в ОТГ» в м. Гадяч, с. Сари Гадяцького району, с. Пришиб, с. Омельник Кременчуцького району.
      29 січня Делегація керівників у сфері медицини вивчала досвід впровадження програми «Електронний пацієнт» у Гадяцькому районі, практику впровадження елементів телемедицини у сільській місцевості.

 

Наступного дня гості вирушили у Кременчуцький район (Пришибська ОТГ та Омельницька ОТГ). Тут були відвідані об’єднані територіальні громади, які першими в Україні уклали угоду про міжмуніципальне співробітництво на спільне утримання Центру первинної медико-санітарної допомоги. За останні роки ОТГ не лише покращили матеріально-технічну базу. Нині Пришибська ПМСД є безперечним лідером в Полтавській області за процентом укладених угод із сімейними лікарями.


     Валентина Городянко, голова Пришибської ОТГ, розповіла про міжмуніципальне співробітництво як інноваційний інструмент соціально-економічного розвитку громади та презентувала модель розрахунку витрат на утримання амбулаторій.


   Олександра Шереметьєва, голова Омельницької ОТГ, поділилась досвідом організації надання якісних медичних послуг у об’єднаній громаді.
  31 січня сумчани відвідали Комунальну установу «Полтавський обласний центр медичної допомоги та медицини катастроф». Гості дізналися про стан структурної реформи в галузі охорони здоров’я на Полтавщини.
   Головним спікером виступив Віктор Лисак, директор департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації. Безпосередньо із роботою передової в Україні обласної системи телемедицини ознайомив Вододимир Махначов, начальник відділу медицини катастроф та мобілізаційної роботи Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА.
     Наостанок учасники візиту дізналися про кращі практики надання домедичної підготовки країн ЄС від медичного спецпідрозділу «Баррі». «Сумщина та Полтавщина  - дуже схожі в багато чому. Ми намагалися показати успішні практики громад нашої області аби «сусіди» згодом змогли адаптувати цей досвід у свої нові звершення в галузі медицини», - сказав Геннадій Фасій, радник з питань надання муніципальних послуг Полтавського ЦРМС.

Використані матеріали із сайту: http://lgdc.org.ua/branch/15/medyky-ta-ochilnyky-gromad-sumshchyny-vyvchaly-uspishni-praktyky-poltavskyh-gromad

Немає коментарів:

Дописати коментар