пʼятницю, 17 липня 2020 р.

Пришибській ОТГ - бути!


13 травня своїм розпорядженням Кабмін затвердив перспективний план формування територій громад Полтавської області. У переліку спроможних територіальних громад області є й Пришибська ОТГ, до складу якої крім Пришибської та Кобелячківської територіальних громад тепер входить Комендантівська ТГ. 
Таке рішення стало можливим завдяки активній позиції мешканців громади, адже попередній перспективний план не передбачав існування нашої ОТГ. Бачення розробників плану, обласних чиновників суперечило думці людей - включити села громади до складу новосформованої Горішньоплавнівської міської ОТГ. Та чи будуть при цьому враховуватись інтереси й потреби сільських мешканців, які матимуть мінімальне представництво у міській раді?
Сумніви та занепокоєння призвели до створення у громаді ініціативної групи, яка організувала збір підписів на користь збереження Пришибської ОТГ, направила ряд звернень  до Полтавської ОДА та Міністерства регіонального розвитку про небажання мешканців громади адміністративно приєднуватись до міста Горішні Плавні, а також про можливість розширення меж Пришибської ОТГ за рахунок суміжної з нею Комендантівської сільської ради, що адміністративно підпорядкована сусідньому Кобеляцькому району. 
10 березня представники Пришибської та Комендантівської громад Юлія Пахалюк, Юрій Удовицький, Світлана Гальченко та голови громад - Валентина Городянко, Алла Бабець зустрілися з першим заступником голови Полтавської ОДА Дмитром Луніним. 
Ходіння колами бюрократичного пекла не були марними. Громаді вдалось відстояти своє право на існування, довести свою спроможність - фінансову, економічну, соціальну та ментальну. 
Таким чином, Пришибська ОТГ отримала шанс на подальший розвиток у новому складі, територія однієї з найменших за розмірами та кількістю населення в Україні громади зросте майже вдвічі. У семи населених пунктах Комендантівської ТГ проживають близько 500 осіб. 

Немає коментарів:

Дописати коментар