четвер, 12 липня 2018 р.

Нова українська школа. Реформування освіти



Середина літа. Позаду випускні в школах та дитсадках. Однак, основною темою для обговорення батьків першокласників є зміни у навчанні їхніх дітей.
Як буде відбуватись навчання? Що таке Нова українська школа? Чим відрізняється від теперішньої? Це - найчастіші запитання батьків. Адже з 2018-2019 навчального року по-новому вчитимуться всі першокласники України.
Нова українська школа (НУШ)  це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета  створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається сьогодні, а й вміння застосовувати їх у житті.
Ключова зміна для учнів стосується підходів до навчання та змісту освіти. Мета НУШ  виховати інноватора та громадянина, який вміє ухвалювати відповідальні рішення та дотримується прав людини. 
У даному заході взяли участь голова Пришибської ОТГ Городянко В.І. та начальник відділу освіти, культури, спорту та туризму Баштовой Ю. П.
Пришибська ОТГ отримала субвенцію, розділену на 3 категорії:  для матеріально-технічної бази (парти, ноутбуки), дидактичного матеріалу, а також для підвищення кваліфікації вчителів початкових класів.
Тож з нетерпінням чекаємо позитивних змін і в нашій школі!!!

3 коментарі:

  1. Першою працюватиме в умовах НУШ у нас молода, талановита, креативна Катерина Строкотова. Вона вже пройшла відповідну підготовку. Обладнання освітнього простору для першокласників згідно вимог НУШ наразі лише на початковій стадії: визначились із приміщенням, спроектували роботи, замовили меблі та необхідне обладнання... А початок навчального року - не за горами!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Що ж успіхів у починаннях!!! Першими бути завжди важко

      Видалити