пʼятницю, 13 липня 2018 р.

На гостини в Омельник!!!

12 липня 2018 р. Омельницька об’єднана територіальна громада представила новий туристичний маршрут кластера зеленого туризму "П’ять перлин Дніпра", утвореного громадами Кременчуцького району Полтавської області для спільного розвитку туристичної галузі.
Захід відбувся в селі Омельник за ініціативи Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".
До Омельницької ОТГ завітали представники нашої громади Городянко В.І., Баштовой Ю.П., Галушкіна А.І. та Синяк Н.О. Гості відвідали Музей хліба, де відбувалось ознайомлення з його секретною рецептурою; зразковий історико-етнографічний музей з самобутніми елементами українського побуту та культури; художню портретну галерею ім. академіка В.І. Вернадського.





Незабутнє враження справила мандрівка автобусом екологічною стежиною, де гостей познайомили з геніальними відкриттями науковця, чиї дослідження тісно пов’язані з с. Омельник. Відвідали також геологічну пам’ятку природи «Головкові кручі».

Головною особливістю представленого туристичного маршруту було те, що він включав не тільки музеї з багатою історичною спадщиною самобутнього козацького краю, низку об’єктів зеленого туризму, а й цікаву для широкого загалу "Екологічну стежину". Її створили ентузіасти Омельницької громади.
На закінчення гостей чекало частування улюбленими стравами академіка В.І. Вернадського та приємна музика.

2 коментарі: